Skip to main content
Homepage

EMIR

EMIR debuterte som soloartist i 2017, og med sitt Spellemann-vinnende debutalbum «Mer av deg», inkl. låter som «Faller», «Alltid» og «10 ting», markerte han seg raskt i det urbane landskapet. 

29-åringen fra Bergen har siden da dominert klubb- og festivalscener både alene og med Sushi & Kobe, bl.a. på Roskilde, Øya og Kadetten, med fullsatte telt og kaotisk stemning. 

I sitt egne live-sett lar han det være mer luft, men det mangler ikke intensitet i EMIRs tekstlige og musikalske univers. 

Bak kulissene går det også i høygir, der mesteparten av tiden brukes studio – og i 2019 var EMIR tilbake med ny musikk, sitt andre album "Det lille ingenting", hvor han fortalte historier fra de siste to årene i livet sitt. Albumet ble produsert av svenske Lucas Nord, som han også jobbet med på førstealbumet, med unntak av Coucheron-produserte «Sidelinjen». På det åtte spor lange albumet finner vi blant annet «Midnight Rave» ft. Arif, «Do or die» ft. OnklP, og «Forsvinner» ft. Lars Vaular. 

I april 2022 returnerte Emir sammen med Nils Bech på duettlåten "Gi meg tid" (prod: Bendik HK og Henrik The Artist), som er første gang en ikke-skeiv artist synger duett om homofil kjærlighet. 

Booking: lasse@act.as